Historie   Van dorpssmid tot machinefabriek

 

Constructie- & Machinebouw Abresch B.V. is in 1985 door Thijs en Rens Abresch opgericht, maar vond feitelijk haar oorsprong in de dorpssmederij van Abresch senior.  De gebroeders Abresch meenden dat er een markt bestond waarin behoefte was aan klantspecifieke interne transportsystemen, een markt waarop naar hun idee nog niet heel adequaat werd ingespeeld en dus besloten ze die rol op zich te gaan nemen. 

 

1985 - Waar het allemaal begon, in het pand van de dorpssmid.

 

Het bedrijf is in 1985 begonnen in het voormalige pand van de dorpssmid in de Kerkring in Oude Tonge.  Al snel bleek het noodzakelijk te zijn om een groter pand te gaan betrekken want vanuit de voormalige smederij konden ze onmogelijk aan de groeiende vraag naar hun transportsystemen voldoen.  In 1987 verhuisden ze dan ook naar een groter pand op het Handelsterrein van Oude Tonge.  Ook werd de stap gezet tot het aannemen van personeel.

 

1987 - Het pand op het Handelsterrein

 

In zeer korte tijd barstte het bedrijf uit zijn voegen, de vraag groeide sneller dan de huisvesting en de personele bezetting kon verwerken.  Het pand op het Handelsterrein was nu ook alweer te klein en dus moest er opnieuw worden uitgekeken naar een groter pand.  In 1990 verhuisde Constructie- & Machinebouw Abresch B.V. naar de Tramweg gelegen op 'Bedrijventerrein Tonniseweg' in Oude Tonge.  Dit pand was de oplossing voor het huisvestingsprobleem en bood meteen ruimte voor extra mankracht.   Aanvankelijk werd één van de bedrijfspanden betrokken, hetgeen voorlopig wel ruimte genoeg zou bieden.  In het aangelegen bedrijfspand was een bouwmarkt gevestigd.  Toen de bouwmarkt een aantal jaren later ging verhuizen is ook dit pand door Constructie- & Machinebouw Abresch B.V. in gebruik genomen waarmee kon worden geanticipeerd op de opkomende vraag naar RVS producten.  Zo kon de productie van de stalen en de roestvaststalen systemen goed worden gescheiden.

 

1990 - De twee bedrijfshallen aan de Tramweg op het bedrijventerrein Tonisseweg

 

De expansie van het bedrijf duurde voort en daarom werd in 2007 het linker naastgelegen pand (een voormalige fabrieksbakkerij) aangekocht.  Dit pand werd grondig verbouwd en tevens verbonden met de reeds in gebruik zijnde panden.  In 2009 was de realisatie hiervan een feit . De verspaningsafdeling en de magazijnen verhuisden naar dit pand maar het grootste deel van dit pand werd ingericht als assemblagehal.  

 

2009 - De bedrijfshallen aan de Tramweg op het bedrijventerrein Tonisseweg 

 

In 2017 werd het  andere naastgelegen pand (rechts) ook aangekocht en verbouwd.   Dit pand wordt gebruikt voor opslag van producten en kan indien nodig ook als assemblagehal worden ingezet. 

 

2017 - De bedrijfshallen aan de Tramweg op het bedrijventerrein Tonisseweg 

 

Om ook in de toekomst goed voorbereid te zijn en de groeiende behoefte naar meer opslagruimte is er in 2021 aansluitend op het pand welke in 2017 is aangekocht een geheel nieuwe bedrijfshal gerealiseerd.  Een kleine impressie daarvan ziet u hieronder.

 

2021 - Klaar voor de toekomst - Uitbreiding van de bestaande bedrijfshuisvesting met een nieuw pand.